Saturday, 29 September 2012

Sonyum.. x perlu kata apa-apa.. ;p

kata orang, dengan sekeping gambar boleh menceritakan segalanya.. benarkah? kuikuikuii..

M.U. perlukan 2 player ini untuk menambahkan kekuatan pasukan, ggmu ;p

STAR of PAROI. Jomput trun reramai selasa nih!!

Suara Komrads, suara keramat.
Join ler geng bebudak Ultra nyanyi skali, apa barang bunyi hons vuvuvela (xtau den nk nyobutkan menatang tu) jum kito bersatu hati gamatkan situasi stadium malam tu nanti dgn chant beramai2 k.

Layan gambar game mlm smalam.




malam ini milik kita..



tahniah!! satu permulaan kemenangan yg sangat bererti. 5-2 walaopun dgn team bawahan Norwich City, yg penting kemenangan besar ni mampu menaikkan moral fans dan pemain itu sendiri untuk terus mencipta kemenangan. Akhirnya, Suarez berjaya menutup mulut pengkritiknya dengan hatrik cantiknya malam ni. Yang penting, dia dah tak tamak nak score..

Suarez telah membuktikan bisa jaringannya malam ini bakal menghantui player lawan selepas ni. Thumbs up gak, dengan 2 player muda kita yg semakin meningkat naik performance nya.. Sterling dan Suso. Mereka mmg superb beb, serius seronot tgk gaya permainan diowang berdua ni.. x mustahil skit hari Suso akan diserapkan team utama Spain ;p. Lagi seorang yg perlu aku Up mlm ni semestinya, Nuri Sahin. Semoga ko teruskan rentak permainan yg osem dan score lg bebanyak.


dan Finally, buat abam Captain Legend kita, Stevie G. Dia dah semakin power dengan style tiki-taka ni. So, cukup complete utk malam ni, 5S yg marvelous skali iaitu Suarez, Sahin, Stevie G, Sterling dan Suso. Keseluruhan game sangat menarik dengan byk aksi serangan dari kedua-dua pihak dan kontrol game yg baik dari team Liverpool. Aksi Riena utk first half bagus, cuma bolos 2 bijik tu xtau ler salah siapa.. dia ke, defend ke? mmm.. ok Kopites, boleh tido lena malam ni lebih-lebih lagi bila dapat tau MU kene tapau dgn Spurs 3-2 kt Old Trapod tadi.. SAF lupa nk kautim ke? ke Reff lupa bwak kad merah? ;p


Wednesday, 26 September 2012

Ranking tak Penting? wuttafukk!



Bangang!! -kalo ‘ranking’ bukan objektif utama, maka jadinya apa? Damn it ! ini kata-kata bodoh tak bertanggungjawab dari orang yang dipilih untuk menerajui  organisasi bolasepak Negara. Maaf agak kasar bunyinya, tapi inilah kata nista yang wajar dihamburkan buat si Bodoh yang gila kuasa. Rakyat bukan lagi mudah diperbodohkan, jangan buat lawak bangsat wahai Si Tolol.. kalau kamu duduk dikerusi empuk diatas sana sekadar untuk memenuhi tuntutan nafsu serakah kamu, mohon kamu berambus dengan kadar segera!! Jangan perjudikan sukan Rakyat ini. Walhal mereka ini belum pasti pernah menyepak bola, jadi apakah fungsi kamu? Sungguhkah kalian berusaha untuk memajukan sukan Rakyat ini. Berapa lama lagikah masa yang kalian perlukan? Taraf Bolasepak Negara tetap Masih ditakuk lama? Tidak!! Tidak sekali-kali!! Baca: Makin Jahanam!!! Merundum jatuh tersembam dan terus kelongkang. Tapi diowang kat atas tu tak goyang beb.. “kita masih yang terbaik di Asia Tenggara” ini kata-kata pujian masuk bakul angkat sendiri.



Mohon Presiden, Timbalan, Penaung, Pengurus, Pengetua dalam FAM letak Jawatan!

" Mohon Presiden, Timbalan, Penaung, Pengurus, Pengetua, Penyibuk, Penjudi, Pembodek dalam FAM sila letak Jawatan! "

Rasanya, inilah harapan utama Rakyat Malaysia tika dan saat ini. Demi maruah bolasepak negara yg semakin tercalar dengan kemorosotan mutu permainan serta kedudukan pasukan 'Harimau Malaya' yg semakin jatuh tersembam maka selayaknya mereka-mereka yg disebutkan diatas agar bermaruah untuk undur diri dari FAM. Bukti jelas, Rakyat semakin menyampah dengan mereka2 yg gila kuasa kat atas ni, kowang klik picture dgn menaip 'FAM' maka byk poster2 yg mengutuk mereka2 yg x sedar diri ni... nampak apa yg aku nampak, ok ,aku tolong copy paste antaranya kt sini.. ;p





Tuesday, 25 September 2012

Akan Datang!!


design tee akan datang, sapa mau order bole inbox pm fb gua.. ada harga early bird ;p

Monday, 24 September 2012

Sehati Sejiwa!!



Salam Warihh Penyokong Togar!!
lupokan game smalam.. amik mood baru, mode team champioNS, Nismilan. Selamo den menjajo sticker kek stadium tu, ramai ghupo ehh warih yg berminat nak join Ultra Nogori ni. Semua dok tanya psal mafla Ultra yg den pakai tu.. masih ramai lagi yg ingat xdo mafla xleh join Ultra. Silap tu, posan den cam biaso.. join jor dulu dongan bebudak Ultra tu.. Sing a long.. xtau lirik, ikut slow-slow.. xdo mafla, tangan ado boleh topuk reramai.. semangat tu yg ponting. Mafla tu aksesori jor.. tapi kok pakai taim games lagi teraso Ultra ehh.. lain macam beb.. so, sesapor yg terbaco post den nih, yg berminat dan x join ultra laiee.. jomput2 lah lepak skali kek Kona Tu nyanyik reramai.. pasal slalu ehh, second half den suko tukar port lepak tetongah lokasi. Kek situ den dongar ramai jor yg ikut-ikut nyanyi skali, yg ikut topuk tangan pun ado.. makno ehh berminat lah tu.. mungkin kurang promosi kowt.. sogan nak join ulek ehh.. Kek mano silap ehh ni, den slalu bayangkan satu hari nanti, stadium tu ponuh dongan bebudak Ultra. Maksud den, semua pakcik-pakcik, makcik, bebudak kocik pun join 'sing a long' skali sambei kibarkan mafla.. mak mek meriah ehh tuu.. x dapek den nak bayangkan duwwhhh... ;p



credit: gambar amik kek group Kona 4C, meriahkan?

sambil baco, layan plak clip video 'sehati sejiwa' ni.. memang semangat habis.
http://www.youtube.com/watch?v=U3rxVwnnez0

tribute to RIP Muthafukka Mark Halsey.


Hati gua masih panas dgn game semalam. Tambah plak, pagi-pagi sampai opis jer dah kene nganjing dgn si Munyet. Tapi gua senyum jer walopun rasa nak sepak jer muke tu.. rileks, chill beb.. mcm gua pesan sbelum ni, nak jadi penyokong Liverpool, hati kene kental beb. Mungkin dah slalu kalah, so actually gua bole jer accept kekalahan. Cuma bila Fan Menyu yg provoke memanjang tu yg bisa bangkitkan amarah gua, duwhhh... bila cakap psal kita kontrol game, ball position.. diowang bilang, janji menang dapat 3 point. Setakat menang psal Ref back up buatper dol.. main 10 orang pun x jd apa, terpaksa plak bg penalti. damn it.

Sunday, 23 September 2012

Man of the Match - Reff. Mark Halsey

Dah buang sorang pun susah nak menang jugak.. last-last bagi penalti baru menang -kata pengadil dalam hatinya.

Ni ler muka reff gampang games lawan rival td. Fuck you very much!! memang bias habis.. first bg kad merah kat Jonjo Shelvy sedangkan bola 50-50. Kad kuning pun takpe lg. Komentator pun cakap macam tu td.. keputusan x masuk akal. Pastu bg penalti plak, padahal depan mata boleh nampak, Valencia dah terkangkang nak tersembam dah.. xde body contact langsung. damn it. Ni bukan menang nasib lagi, nampak macam dah dirancang.

Ulasan dari Gary Neville : " Liverpool telah dirompak 3 mata oleh refree" < Ex Player M.U. ni pun akui keputusan pengadil yg berat sebelah. Bullshit.



Saturday, 22 September 2012

SUPER SUNDAY -Player pilihan aku.


Siapa pilihan kalian malam ni? Ini pilihan aku. Harapan aku, Riena bagi persembahan terbaik beliau, kalo tak, start next game gantikan dengan Jones, BR kene tegas sound Pepe. Skartel jangan buat silly mistake lagi. G.Johnson jangan malas kejar bola kalo dah terlepas. Sahin mendapat rentak (perform) malam ni. J.Shelvey walaupun dia tgh perform, aku rasa dia harus masuk 2nd half baru menjadi. Gerrad kene jadi leader utk 1st game. dia mmg captain favourite semua, tapi lately ni, dia macam lost skit. Tak dapat adapt dengan strategi BR atau apapun x tahu larr.. Assaidi perlu diberi peluang main utk game ni tp 2nd half, mgkin dia bole jd supersub dgn kelajuan dgn skill mengentel beliau. Macam Alex Ferguson slalu guna chicarito utk game lawan Liverpool. Finally, aku harap Suarez mengamuk malam ni, buktikan dia masih lagi antara penyerang yg paling digeruni dalam EPL season ni. Sekian, terima kasih.

Pertembungan dua seteru utama!



Salam Kopites.
So, kowang dah ready ke dengan game malam ni? Macam biasa, bila pertemuan dengan team setan ni jer sure berdebar lain macam. Lawan team lain tak rasa plak macam ni ekk? Lupakan posisi team kesayangan kita di bawah carta liga, pasal pastinya keputusan malam ni tiada kene mengena dengan prestasi kita sebelumnya. Optimis beb, kita memang boleh menang. Cuba jangan aspek kita menang besar, janji menang sudah mencukupi.

Ingat, Liverpool bukanlah selemah yg mereka sangkakan terutama bila jumpa seteru utama, MU. Kalo tengok game-game yg lepas pun, nampaknya nasib x menyebelahi kita.. dgn M.City dlu pun kita nyaris menang, cuma kesilapan mudah defender jer jadi punca kita tak dapat full mark. Masa game lawan Arsenal pun patutnya 2 kali kita dapat penalti tapi dinafikan pengadil. Last lawan Sunderland pun, 2 kali goal post!

Mungkin juga percaturan Brendan Rogers belum serasi dengan player sediada, so guys, Keep Trust on him!!
Nak jadi penyokong Liverpool ni kene kental beb.. kita bukan macam hunter glory tu yg sokong time menang jer. Masa taim merundum ni ler kita boleh tengok siapa diri kitakan? ok Kopites. Keep believe.


p/s: ada ker lokasi khas (port) untuk fan-fan Liverpool Nismilan kat Soromban ni?? Cube habak mai kat cheq sattt.. ;p

Shakir Ali :mano poie ehh striker kito ni poit?

Shakir Ali, apo critor striker kito ni? injured ko? kad merah ko? tak fit ko? lamo dah raso ehh dio x turun main.. nampak eh macam striker pinjaman, abam Pdrm, Khairul Izuwan dah take over position si Shakir ni. Pendapat den, si Shakir ni masih merbahayo terutamo ehh bilo taim dio fit. Tapi taim datang mood maleh eh mcm hampeh gak den tengok.

Harapan den, untuk game 28hb ni, dio jadi supersub. Tapi kok ikutkan ideo strategi den, patut ehh dio ni duk kek tongah sebangai 'attacking midfielder' barulah nampak mcm nak monang. Yang pasti eh, pertahanan ATM yg dikemudi oleh si Bangcik (kombar) pasti akan kontrol si Effa ni kaw-kaw, begitu jugak si Khairul Izuwan tu. Pasti ehh pergorakan diowang tu dikawal kotat. Inijam, kemampuan Kocik dan Kuna Ekspress diperlukan utk mengucar-kacirkan pertahanan lawan seterusnyo posisi Shakir (kalo duk kek tongah) yg agak free tu boleh mencurik peluang utk menjaringkan goal. Biarlah si Firdaus tu jd super-sub game tu nanti. Harapan den, tiado taktik bertahan dipraktikkan, kecuali dah leading 2-0 minit ke 80, bru bole susun parking bas kek dopan pintu gol. huhuuu...

Semoga team kesayangan kito, Nismilan akan beroleh kemenangan utk dibawak sebagai bokalan seleso utk game seterusnyo kek Paroi nanti, Insya'Allah, Amin.

Jum layan jaringan Shakir Ali maso lawan Johor FC dolu-dolu <amik mood kemenangan skit ;p
http://www.youtube.com/watch?v=zYTn4565q80&feature=relmfu


Thursday, 20 September 2012

mari meraikan 'buku jalanan'..

Off topik.
siri event > buku jalanan Seremban, sudah masuk fasa ke-4 bebaru ni.. satu event d.i.y. yg osem dan sempoi. mohon sokongan dari seluruh rakyat Nogori Sembilan, serius bhai. baca buku free, sambil lepak-lepak tambah kenalan baru dan turut dimuatkan persembahan akustik bunyian dari gelandangan. Paling mantap, banyak buku-buku kategori rare ada kat sini.. terutama zine-zine hc/punk/personal yg julung kalinya kowang jumpa di toko-toko buku berdekatan. langkah awal, join page mereka yg non profit organization ni di laman sosial facebook dulu. pastinya, organiser akan update laporan aktiviti terkini dan lokasi event. Orite Komrads.. jgn lupa support mereka-mereka ni k. link mereka = http://www.facebook.com/bukujalananseremban

Logo 'The Jangs Militia'



Amacam warihhh, charo takk?? nnt tunggu design baju ehh plak yorr.. kok suko bole arr order nnt.. ;p

List Player team ChampioNS - Nismilan


yg ni, kiro mmg dah lambek  den taruk list nih.. dah masuk pialo Malaysia, bru nk up list player.. nak buek cannor yo tak.. dah mlm ni den buek blog ni.. pepehal pun ,credit utk gambar ni utk N9Futbol. maleh den nk buek lg satu cantek-cantek, den cilok jor sambil promote genk orang kampung den haa.. ;p
chekidout warihhh.. kok-kok ado kona sesapor ko dalam list nih.. member sekolah dulu ko, samo-samo mandi sungai sambil berboleng ;p

yg ponting ehh... sapo agak-agak ehh player luar nogori sembilan yg sesuai main dongan kito next season?? cubo bg cadangan skit.. ;p

surat utk Coach Azraai.

Bebaru ni den ado msg inbox coach kesayangan kito, Azraai Khor melalui laman sosial mukobuku. Alhamdulillah, dapek respons dr coach kito yg sporting tu.. kek bawah ni den solitkan 'message' yg den post tu..  ;p

baco kek link ni..
https://plus.google.com/101775001577914667762/posts




Apo ulek eh 'The Jangs Militia' ni?

Salam Komrads..
Ini blog ke-2 aku.. Yang ni mgkin port aku nk menulis/kritik/kondemn/ merepek tentang bola. mgkin juga, psal lelain tp yg pasti lebih byk isu-isu dalam nogori.. so, sbg introduction, den lotak banner aka sticker kereta utk penyyokong togar skuad nismilan.. waghih2 nogori lain jgn jejes ekk.. wkwkwk