Saturday, 29 September 2012

malam ini milik kita..



tahniah!! satu permulaan kemenangan yg sangat bererti. 5-2 walaopun dgn team bawahan Norwich City, yg penting kemenangan besar ni mampu menaikkan moral fans dan pemain itu sendiri untuk terus mencipta kemenangan. Akhirnya, Suarez berjaya menutup mulut pengkritiknya dengan hatrik cantiknya malam ni. Yang penting, dia dah tak tamak nak score..

Suarez telah membuktikan bisa jaringannya malam ini bakal menghantui player lawan selepas ni. Thumbs up gak, dengan 2 player muda kita yg semakin meningkat naik performance nya.. Sterling dan Suso. Mereka mmg superb beb, serius seronot tgk gaya permainan diowang berdua ni.. x mustahil skit hari Suso akan diserapkan team utama Spain ;p. Lagi seorang yg perlu aku Up mlm ni semestinya, Nuri Sahin. Semoga ko teruskan rentak permainan yg osem dan score lg bebanyak.


dan Finally, buat abam Captain Legend kita, Stevie G. Dia dah semakin power dengan style tiki-taka ni. So, cukup complete utk malam ni, 5S yg marvelous skali iaitu Suarez, Sahin, Stevie G, Sterling dan Suso. Keseluruhan game sangat menarik dengan byk aksi serangan dari kedua-dua pihak dan kontrol game yg baik dari team Liverpool. Aksi Riena utk first half bagus, cuma bolos 2 bijik tu xtau ler salah siapa.. dia ke, defend ke? mmm.. ok Kopites, boleh tido lena malam ni lebih-lebih lagi bila dapat tau MU kene tapau dgn Spurs 3-2 kt Old Trapod tadi.. SAF lupa nk kautim ke? ke Reff lupa bwak kad merah? ;p


1 comment:

  1. 5S. menarik menarik!! malam td punya gameplay sungguh awesome. kalau nak diikutkan mmg 5S nie memberi impak yg menembak2 pada game malam td. harap mereka dan teammates yg lain leh keep the level of consistency tu mcm mana si ALLEN buat dr first game sampai sekarang. bagi aku pembelian terbaik season nie si Allen la. 91 out of 96 passes dia menemui sasaran. 764 passing selama 90 minit semalam merupakan rekod baru Liverpool dlm EPL. shows something there! ;). BR's philosophy worked well last night! 21passes before built for Gerrard to scores. Suso mmg nampak mcm player yg berpengalaman. tenang plus passing ability and spreading the ball mcm Alonso. Sterling pulak dh mmg secures dia punye 1st eleven spot every games. dribbler, agile mmg abilities yg diperlukan untuk RW/LW. aku rse kalau Liverpool keep perform mcm nie, itu merupakan shortcut untuk si Sahin maintain sini. Skrtel malam td nampak mcm leka bila dh 1-5. mistake dia la tu second goal norwich tu. dia senang leka kot, mcm lawan MC. sure dia kene nasihat bapak by BR tu. XD. X lupa Andre Wisdom. mmg Wisdom betul mamat nie. aku rse si Enrique xde tempat lepas nie. sbb si Johnson sure main punye. Wisdom plak mmg akan stay RB je. Johnson punye ability dlm attacking tu yg BR nk tu. Johnson dia ade scoring ability compare dgn si Enrique (dribble and laju) tp bila cross or shoot jrg sangat nak tepat. aku pon dgr Downing ngan Enrique kene fight for place klau xnk kene jual January nie. bagus gak put pressure cmnie. biar dorg semangat sket fight untuk position. oke, sekian. lenguh jari menaip ha. org ckp nak ke kelas esok pon semangat berkobar2!! Y.N.W.A!!!!!!!!

    ReplyDelete