Saturday, 20 October 2012

Tahniah Gomo Kelate Gomo!

Ok tahniah.
Kowang memang terbaekk malam ni..
Nampak semangat nak menang tu lebih..
Dan Mat Yo telah membuktikan dirinya masih berharga.. huhuu
dan ATM..
Nasib x menyebelahi kamu.. huhuu
Yang penting..
Team aku menang malam ni..
Walaupun sakit hati tgk Suarez x score2 gak.. atleast jaringan Sterling mengubat luka Kopites.
Hopefully kemenangan ini dapat diteruskan utk game-game mendatang
Secara jujurnya, Liverpool perlukan tip-top stricker !!
Atleast beban score bukan utk Suarez sorang sahaja..
Wokey peeps.. enjoy ur weekend
salam ;p

Final Piala Malaysia.. siapa pilihan anda

Salam
lama x hapdet blog.. ;p
Sattt jer lagi.. Wisel menandakan sepak mula Final Piala Malaysia akan ditiup..
Team ChampioNS kita, tinggal kenangan.. setelah mencipta hatrik ke Final PM sejak 2009, 2010 dan 2011, dimana kita beroleh kemenangan 2 X memang kira rekod paling osem team kita pernah buat..
Cuma tahun ni kita bermula agak hambar dengan barisan Player yg ramai muka muda.. setelah 7 player utama kita dirembat oleh team Real Madrid Malaysia aka ATM fc.
So, usaha coach Azraai Khor bawak team sampai ke suku akhir bolehlah dianggap sebagai Sukses!
Lagipun, kita jumpa team super power ATM kowtt.. memang terkincit arr jawab ehhh..
Ehh.. off topik lagi.. ingat nak citer psal team Final.. tp takpelah, kowang baca kat paper jer hari-hari dah keluar.. ghegeghee
Orite, utk final kali ni, aku dengan optimisnya memilih ATM sebagai Juara baru P.M'sia.
Bukan nak bias, tapi atas beberapa faktor:
1. Psal barisan player yg tip-top.
2. Pasal Kelantan dah takde Gaddar dan Farhan.
3. Psal ATM tak pernah menang lagi.. so semangat nak menang lain macam punyer
4. Psal 7 player Nismilan yg ATM import tu memang power!
5. Psal kalo Kelantan kalo kalah pun tetap tuntut Royalti Minyak!! <mcm xde kene mengene jer kan

So, aku bagi 5 sebab jer dah ckup strong dah.. memang itu ler jawabnya sat lagi.. kowang tgk jer lahh..

P/S: Aku x sabar nk tengok team Liverpool jugak ni.. Konfim Menang jugak, Amin.. ;p

Wednesday, 17 October 2012

Apo citor ni?? sapo beliauu?

aku xmo ulas panjang lebar, den ghaso ghamai yg dah menyampah dongar citor ni, dah jadik bahan kutukan ghamai dah, x malu ko kek sesapor yg berkonaan tuu?? polik amik boto den dongan kes nih.. ontah sapo-sapo ontah.. tapi yang slalu namo yg up sapo laiee.. Faizal Zainal arrr.. apsal Tok Mat buek dunno yoorrr?? oghang dio ko? citor dah tersebar bersepah-sepah.. kek kenduri sepupu den kek Jolai lastweek pun kluar citor ni.. pucuk pangka ehhh.. oghang kek ateh PBNS tu kok buek jahanam persatuan yorr, bawak-bawaklah bersaro yorr.. takdo untung mano ehh duwwhhh.. hari-hari oghang duk kutuk maki hamun psal ko yor..

Dongar kabar ehh Effa Owana pun dah xnak sambung kontrak, Tengganu offer 2 musim terus.. aduyaiii.. yang polik tu, ghamai lak yg suko Effa ni poieee.. dulu kemain puji melambung ehh.. lobih-lobih taim dio score gol.. aleh-alih, macam-macam statement kluar bilo dongar dio nak blah.. Kemon arr Jang, Effa ni power kowt.. mmg ciri-ciri stricker yg kito carik.. kalo tak, takkan dio boleh dapek 'penjaring terbanyak Liga Super.

Kek bawah ni, statement 'paneh' yg den baco pagi tadi.. kok botolah mcm citor kek bawah ni, beliau yg dimaksudkan, mohon berambus dongan soghoro!! tolonglah respek dongan penyokong setio team Nismilan ni.. poit.

Khabar angin kuat mengatakan Effa owona telah di tawarkan kontrak selama 2 tahun untuk bersama pasukan negeri sembilan. Namun seorg pegawai pasukan PBNS mengarahkan Effa utk demand pada MB kontrak yg di tawarkan akan di terima bersyarat iaitu bukan azrai khor yg membimbing pasukan negeri sembilan musim depan. Namun permainan pegawai tersebut gagal apabila Effa owona di laporkan tidak mengikut telunjuk beliau dan Effa kemungkinan akan berhijrah ke pasukan Trengganu...

Sunday, 14 October 2012

You Never Walk Alone..

Cerita semalam..
Cousin aku kawen kt Felda Jelai..
So, jam 11 pagi lebih kurang aku drive gerak balik dgn Family..
Singgah di station Petronas, isi minyak dan apapa yg patut..
Nampak ada 2, 3 orang jerling kt aku semacam.. buat derk jer..
Lepas bayar kat kaunter, aku terus pegi kt kereta..
Sedang aku isi minyak, ada satu pakcik ni tepuk bahu aku..
" cayalah dik.. pakcik pun penyokong Liverpool jugak!" sambil tersengih dan mengancung tumbukan ke langit dengan semangat.
" Owhh.. pakcik pun Kopites jugak? cayalah pakcik.. " sambil tersenyum mengisi minyak kereta aku
" Pakcik sokong Liverpool ni sojak dari dorjah tigo lagi dik.. " sambil tunjuk sticker kt cermin kereta dia haaa... pakcik tak tengok sticker kat motor kaler merah saya lagi.. <aku cakap dalam hati jer.. ;p
"Nak kemano ni dik?" sambung pakcik tu lagi..
"poie gomeh pakcik, sepupu kawen.." sambil menutup tank minyak
"Owh... pakcik nak balik Pilah yoorr.. Ok dik, hati-hati jalan ,You Never Walk Alone!" tersenyum jer pakcik tu sambil tangan tunjuk good plak..
"Ok pakcik, mokasihh.. You Never Walk Alone, Assalamualaikum" aku senyum happy sebelum masuk kereta then terus jalan..

Gara-gara semalam aku memakai jersi Warrior dengan bernomborkan Suarez-7, dapat gak aku kenal otai Kopites dari Kolo Pilah. Jersi tu bru firsttime aku pkai, order dari officemate aku yang bercuti ke Bangkok. Memandangkan dia pun peminat Liverpool, jadi urusan order jadi mudah. Dengan kualiti super A, sama kualiti dengan jersi kat kedai Al-Ikhsan, harga jauh lebih worth it, rm38 jer. memang terbaiklah. Aku terus angkat 2, satu lg jersi away kaler purple yg guna masa game lawan Norwich hari tu. Yang jersi tu, aku letak nama Sterling-34.

Sampai kat port kenduri, macam biaselah salam-salam dengan sedara mara jauh dekat, ceewahhh.. ada arr abang sedara dari Ampang ni tegur, "wahhh.. geng Liverpool kita sudah sampai.." sambil panggil sorang lagi adik Ipar dia.. yesss.. ramai rupanya Kopites dikalangan sedara mara aku.. x pernah nak cerita jer.. sekali bila dah pakai jersi baru tau, aku tak jalan keseorangan.. baru aku dapat feel betapa hebatnya penyokong Liverpool ni.. memang proudlah!! ghegehee ;p

notakaki: firsttime aku pakai jersi liverpool kat kenduri kawen.. pasni aku akan teruskan jd tradisi plak.

Saturday, 13 October 2012

Jasamu dikenang Coach Azraai Khor

Pagi ni den tekojut bilo terbaco status Coach kesayangan kito, Azraai Khoor yg menulis...
 " Assalamalaikum...
Setelah fikir masak masak, saya telah mengambil keputusan untuk tidak menyambung kontrak saya bersama PBNS. Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih buat PBNS yang telah memberi kerjasama dan peluang untuk saya membawa pasukan Hoben Jang Hoben."

Aduyaiiii.. apo dah jd ni ?? apo punco ehhh...? baru yor baco kek paper Sinar, kontrak Azraai kekal musim depan -Tok Mat. tup-tup hari ni x sambung plak..
den x nak cakap bondo yg den x tau tapi den dongar macam-macam bunyik psal hal dalaman PBNS yg konon ehh tongah bergolak..
boto ko ado masalah dalaman ko PBNS nih macam yg ghamai kobarkan?
damn it lah.. sapo agak ehh tu punco ehh poit.. buek musibat kek dalam persatuan bola kito?? dulu ramai kobar ann si Faizal Zainal tu punco ehhh.. kok boto, mohon berambuslah!! jangan jahanamkan bolasepak team Nismilan. Jangan sampai penyokong2 mengamuk nanti.

Sorry, memang off-topik. sey cumo rasokan something wrong somewhere dalam PBNS nih.. mohon siasat. Dah lar ghamai key player kito blah season lopeh.. season ni pun samo yor.. Kuna, Syukur, Mael.. aduyaaiiii.. skrang ni Coach kesayangan plak blah.. kemon jang.. wake up! takkan x sodar laieee..?

From Coach Azraai,  "Untuk Wagieh² Sekalian...Terima Kasih Atas Sokongan...Jiwa Esey Totap Bersama Penyokong² Noghori Hoben Jang Hoben

Thursday, 11 October 2012

Tahniah ATM.

Tahniah ATM.
Kemenangan yg sangat dramatik.
Goal penyamaan last minute, masuk maso tambahan x tentu gak.. last-last, sepak penalti.
Yang paling penting, Piala Malaysia tak jatuh ke negara jiran Singapoorraahhh ;p
Dan yg paling best, 7 player Nismilan season lepas main untuk ATM fc.
Dan anak-anak noghori Sombilan turut bersama-sama sebagai key player iaitu Dekwan, Bangcik dan Farizal Harun. So, untuk final Piala Malaysia ni aku sokong team ATMfc ni. Serious aku nak diowang ni menang.
Boring arr kalo Kelantan or Selangor menang, diowang kan dah selalu ;p
Agak-agak ehh, Hai-O score lg tak Final nanti? kalo score jugak, memang konfirm title "new legendary player' for Final arrr.. dan team-team lain yg berhajat ke Final season dopan, sila counter offer Hai-O ni kaw-kaw yer.. ghegeheehee

PROMOTION :Jualan habiskan stok!

salam waghih..

Ah lah makkk poiiitttt..

salam waghihh..
bru yor citor harap ehh maintain player senior Nismilan..
Ghupo ehh dah kono rembat budak Kuna tu.. Shukur pun samo yor.. dorih laieee.. sapo plak yg join suku nanti? takdo khabar angin ko.. sumo ehh kobar buek peminat hangin yor..
tapi apopopun, selamat maju jayo den ucapkan kek diowang ni.. diowanglah wira-wira kito taun ni ngan tahun lopeh-lopeh.. pokok ehh, duit offer team lain tu sure lumayan. Kok den pun harus angkek kaki.. dah lar xdo pencen.. lopeh umur 35 dah susah nk dapek offer dah.. huhuu
Cumo yg den pasti, kehilangan Kuna, Syukur dongan Mael sure teraso.. Semugo King Azraai Khor dapekkan pengganti yg samo hebat ehh, Insya'Allah.
Hoben Jang Hoben!!

Tuesday, 9 October 2012

Siapo agak ehh muko baghu join suku kito musim dopan?

salam waghih..
Lamo den tak hapdet blog ni critor pasal Team kesayangan den, Nismilan F.C.
Asyik citor psal Liverpool yoorrr..
Okie, ckup dah mukhadimah ehh..
Skrang ni hari-hari den baco kek paper/fb psal rumours player yg akan berhijrah
paling latest, den dongar maso lunch td member opis den budak Red Warrior bising cakap Mat Yo, Fathul Bari dgn sapa ntah lg sorang join Johor.
Pedulikkanlah.. bukan kono mengono dongan team den pun..
Cumo yg member den bisingkan tadi, Johor offer diowang tu gaji kaw-kaw.
Nampak ehh persatuan bola Johor mmg serius nak ubah jd kuasa bola baru tahun dopan..
Bayangkanlah, Batistuta (top player argentina dolu-dolu) jadi penasihat teknikal ehhh..
coach plak, Fandi Ahmad < Legendary Singapore' tuuuu..
Ok, balik Nismilan balik..
Kobar ehh, si Ejal (Farizal Marlias) dah konfim join team Perak
Humangaiii.. Keeper terbaekk kito tuu..
Cannor boleh lopehhhh?? duit lah kan? apo ulek ehh laiee..
So, Berapo plak peruntukan budget untuk team kesayangan kito musim dopan agak ehhh??
Siapo plak player-player yg akan kito rembat?
Yang ponting kek den, Kuna, Kocik, Shakir, Shukur, kasi maintain.
Khairul Azwan (Abam Polis) tu kasi offer join suku kito
Effa Owana den tak tahu nak cakap apo..
Kok jumpo striker yg laie power, takpolah kok nak lopeh ann dio..
Kok tak jumpooo??
Den masih ghaso ann Effa Owana masih antara penyerang Import paling kacip dongan team kito.. cumo dio ni pemaleh skit kowt... ;p
Apo kato wariihhh??
Farbak? xdolah hebat sangat.. lobih kurang player lokal jer.. cumo ehh fizikal dio mmg ok kok duk kek bawah tu.. cumo dio ni den nampak lombab skit..
Kalo den sarankan, kito carik import duk kek midfield.. yg boleh jd player maker mcm Bruno tu
Skrang ni nampak mcm kito ado Abam Derih yg bole jd playermaker.. tp dio dah tuo.. dah slow.. kono carik yg lagi power laiee..


Selain Khairul azwan(PDRM), den ghaso Thanaraj yg kito pinjam dr Sabah tu ok gak join suku.. pastu den suko sangat kok Coach Azraai boleh pujuk Badrul Baktiar (Kedah) join kito. Selain tu, kok dapek Muslim Ahmad & Ismail Faruqi dr team T'ganu tu pun caya gak tuuu.. lelain tu, kito bg Coach kito pilihlah.. huhuuu

Sunday, 7 October 2012

Kecundang lagi...

walaupun x kalah.. aku tetap rasakan seperti kita kecundang lagi malam tadi. Kecundang nak mendapatkan 3 mata penting!
 dimana silapnya?
aku rasa defend kita okie malam tadi..
Riena pun ok, atleast tak bolos.
Tapi tetap tiada jaringan.. 3 kali goal post kowt..
badi season lepas lagi ker.. aduyaiii...
Stoke City memang gunakan kepakaran mereka iaitu fizikal contact.
Malangnya, banyak yang terlepas hukuman sekurang-kurangnya kad kuning!
Sahin kurang menjadi malam ni.. begitu juga Sterling yang masih takut-takut..
Suso ok malam ni tapi BR keluarkan plak...
Joe Cole? damn.. dia masih tak fit. Apsal bukan Borini?
Kesilapan besar BR malam tadi psal memasukkan J.Cole.
Aku harap dia dah xde lepas transfer Januari ni.. semak!
Lepas minit ke-70, Stoke City dah mula susun Bas depan pintu goal..
Bayangkan sampai 3-4 orang duk jaga Suarez.. masaklah..
Apadaaa..
Memang target Seri dah cukup??
Aku rasa midfield Liverpool perlu lebih kreatif next game..
Game cantik? Kontrol game? player skillfull.. tapi kalo x menang jugak, no point gak..
Maka dengan ini kita terus keciciran mata
lagi mau sembang psal Top 4? ghontikanlah..
Dapat Top 6 pun dah kira ok sangat dah..
Bukan aku tak yakin.. tapi kita kena belajar terima hakikat
Liverpool kini bukan lagi Liverpool dimasa zaman kegemilangan dulu
Banyak yang perlu diperbaiki
Bagaimanapun, aku percaya, Brendan Rodger tetap calon yg sesuai untuk mengemudi Team kesayangan kita semua..
bagi dia masa.. pastinya Liverpool akan kembali digeruni pihak lawan selepas ini
Selepas Suso, Sahin, Sterling, Wisdom, Borini, Asaidi dan player2 muda lain semakin matang dengan permainan tiki-taka BR ni, Insya'Allah..
YNWA Kopites!

Liverpool VS Stoke City

Jangan lupa Kopites sekalian, janji kita depan tv/ skrin layar malam ini. Semoga kemenangan berpihak kepada kita. Yang penting jangan leka, bak kata Brendan lepas kalah bebaru ni, player jangan Malas! bukti kesungguhan utk menang. Paling merisaukan, situasi pertahanan yg agak goyah sejak menjak ni. Dan semestinya benteng terakhir kita, Si botak Pepe Riena. Nampak macam semakin berat taim diving. Mana kepantasan beliau agaknya?.. hopefully BR tak teragak-agak utk menggantikan Riena dengan Brad Jones kalo malam ni dia bolos mudah lagi.

Bagi kita, kemenangan malam ini sangat penting untuk terus mengejar mata memandangkan kita sudah jauh ketinggalan dengan team yg duk kat ranking atas tu. 3 mata malam ni bermakna kita akan perolehi 8 mata dan semestinya melompat 3 anak tangga lagi untuk kedudukan pertengahan liga. Jangan dilupa target kita yg disebut oleh Kapten Gerrad bebaru ni, Top 4 dan satu piala.

Ini pilihan player aku untuk malam ini, hopefully BR pun sekepala dengan aku.. huhuu. Tiada borini, Asaidi, Coates utk first team.. untuk sub-player okie. Borini masih tak menemui sentuhan jaringan beliau. Asaidi juga masih belum benar2 fit utk game utama, namun beliau harus diberikan peluang untuk jadi supersub, begitu juga dengan Borini. Paling utama semestinya, sumbangan Suarez sebagai penyerang utama. Semoga malam ini terus milik beliau dan sepanjang musim. Kehebatan Sahin juga turut diperlukan, selain dua anak muda akademi Liverpool yg sedang meningkat naik iaitu Raheem Sterling dan Suso. Tak lupa juga, keserasian abang Long, Steven Gerrad yg semakin mantap permainan tiki-takanya. Saya dengan ini, sangat yakin dan optimis, bahawasanya kita akan membawa pulang lagi 3 mata, insya'Allah. ;p

Saturday, 6 October 2012

den syg an Nismilan ni.. tanah adat pepatih waghih den.


sesiapo yg pure duk lahir kek sini, mak ayah ehh oghang Nismilan.. nih design baju utk kowang.. proud to be Ujang or Milah yorrr..

Wednesday, 3 October 2012

waghihhh.. jumpo laie musim dopan!

Salam
Maaf, atas kelewatan den menghapdet blog nih.. baru dapek mood nak menulih selopeh kechiwo x hingat dgn game semalam. Serba tak jadi player kito malam tadi, apo citor ekk? Dongar ehh, sampai Coach Azraai pun macam hangin jor.. Effa sudah jadi apa? tak power langsung.. huhuu
Apopopun, den akui bahawasanya ATM berhak menang game smalam. Alamak ngantuk lah plak, nnt sok den sambung lain yor.. x larat nak angkek mato dah ni jam.Selamat Malam Waghih Penyong Togar Skuad Nismilan. Timo kasih.